Att göra i Strömstad

Strömstad är en riktig liten pärla i norra Bohuslän, som erbjuder många olika aktiviteter och sevärdheter. 

Vill du veta mer, gå in på Strömstad Infocenter


Källviken Semesterby

Strax norr om Strömstad finner ni denna naturens pärla vid havet mot väster med härliga bad och solnedgång som kan vara magisk. Känn friheten och ändå vara nära stadens aktiviter och många möjligheter till upplevelser.

Tre badstränder, långgrunt, vattenrutschbana. Båt & Fisketurer. Minigolf, golfbana 18 hål. Strömstad med shopping, restauranger, nöjen och färska räkor. Färjor med dagsturer till Norge. Båt till Kosteröarna med nationalpark. Nordby Shoppingcenter 110 butiker med över 7 miljoner besökare per år. Svinesundsbroarna med Halden och Fredrikstens fästning. Världsarvet Vitlycke hällristningar i Tanum. Grebbestad med världens finaste ostron.
Alla möjligheter till olika sporter, här gick VM i orientering 2016 och VM i Bols 2018!

Läs mer på kallviken.se

Kosteröarna och dess nationalpark

Kosteröarna ligger i Strömstads ytterskärgård, en genuin idyll du kan besöka året om. Passagerarfärjor avgår dagligen från Strömstad till Nord- och Sydkoster. Sydväst om öarna breder Kosterarkipelagen ut sig med obebodda kobbar och skär, här ute finns en av Sveriges största knubbsälkoloni och allra längst söder i arkipelagen ligger fyrplatsen Ursholmen.

För att veta mer, Strömstad Infocenter Koster

Natur och kultur

Saltö är ett naturreservat där du kan vandra i tallskog och njuta av härliga bad.

Rossö hamn finns Rossö entré, utställningar och fika. På Rossö finner du även naturreservatet Kockholmen

Blomsholm är en av Bohusläns allra finaste kulturmiljöer med domarring, skeppssättning och fornlämningar.

På Nord-Långö finns sten och blomsteranläggningen Alaska.

På Tjärnö ligger Lovéncentret med bl.a. Sveriges artrikaste akvarium.

Bad och spaupplevelser

I Strömstad finns det mycket gott om badmöjligheter både under sommarhalvåret och under vinterhalvåret. Förutom stränder och vackra klippor finns det även ett kallbadhus beläget längs med strandpromenaden i centrala Strömstad. Ett perfekt läge för den som vill ta sig ett raskt dopp rakt ut i havet. Badet erbjuder vinter- och sommarbad med bastu, dusch och utsiktstorn. För dig som önskar en något varmare badupplevelse kan vi rekommendera Strömstad Badanstalt med en enorm utsikt över inloppet till Strömstad.